Tandtråd – Din Nyckel till Friska Tänder och Strålande Munhälsa

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Nyheter

Många ställer sig frågan – hur ofta bör man använda tandtråd? Det kan verka tidskrävande och besvärligt att använda tandtråd, men det är en avgörande faktor för att upprätthålla en sund munhälsa och starka tänder. Därför har vi utvecklat ett verktyg för att göra det snabbt och enkelt att använda tandtråd.

Flossy är vår tandtrådshållare som gör det snabbt och enkelt att flossa, och på ett hållbart sätt. Med Flossy tandtrådshållare kommer du smidigt åt alla utrymmen i munnen där du enkelt kan rulla ut ny tråd för att återanvända tandtrådshållaren. Du behöver inte längre köpa engångsbyglar och kan därför eliminera din engångs plastkonsumtion i din munvårdsrutin.

Varför är tandtråd så viktig? Tandtråden är avgörande för att avlägsna matrester och bakterier som samlas i de trånga utrymmena mellan tänderna och längs tandköttet. Dessa områden är svåra att nå med bara tandborsten. När dessa bakterier lämnas obehandlade, bildas plack – en osynlig beläggning av bakterier. Plack kan gradvis omvandlas till tandsten, som är svårt att hantera och kan orsaka inflammerat och blödande tandkött, även känt som gingivit. Regelbunden användning av tandtråd är det bästa sättet att förebygga gingivit och andra tandköttssjukdomar.

Spelar tidpunkten för tandtråd en roll? Vi rekommenderar att använda tandtråd minst en gång om dagen. Många föredrar att göra det innan sängdags för att behålla en ren mun under natten. Men om kvällarna känns tröttsamma, fungerar det lika bra att använda tandtråd på morgonen eller när det passar dig bäst under dagen.

Hur använder du tandtråden korrekt? Följ dessa enkla instruktioner för att använda din Flossy:

Tveka inte att fråga din tandhygienist eller tandläkare vid ditt nästa besök. Ge din mun det den förtjänar – en frisk och strålande framtid med rätt tandvårdsrutin med Flossy vid din sida.

Nyfiken på Flossy? Klicka här för att komma till produkten eller läs mer om oss Här.